Z+R
 
In de tweede helft van januari waren we in Parijs om nieuwe collecties te kiezen. Maison et Objet is een inspirerende beurs, zeer zeker, maar Paris Déco Off, de opendeur van de toonaangevende ontwerpers van woningtextiel en verlichting in de Franse lichtstad, bekoort ons beduidend sterker en maakt de verplaatsing meer dan waard.
 
In de Rue Saint-Honoré houden we halt bij Zimmer + Rohde. Op de eerste verdieping van het mooie pand maken we kennis met de degelijke meubellijn die door dit merk wordt gevoerd en we ‘beleven’ er de kwalitatief hoogstaande stoffen. “Beleven” zeggen wij omdat je stoffen waarneemt met drie van je vijf zintuigen: je ruikt, ziet en voelt ze.
 
Veel moois passeert de revue en het is geen makkelijke opdracht hieruit te distilleren wat straks voor bestelling in aanmerking komt. We staan als kinderen in een snoepwinkel, ten prooi aan de hoorn des overvloeds. We trachten voor de stoffen verscheidene toepassingen te visualiseren om zo het kiezen een stuk makkelijker te maken.
 
Kleur is terug van weggeweest en dat vinden wij heerlijk. Gedaan met neutrale tinten als beige, grijs of taupe: het mag weer uitbundiger, vrolijker en persoonlijker.
 
In de Rue du Mail vinden we een reeks grote namen bij elkaar. We bezoeken achtereenvolgens Pierre Frey, Jab, Edmond Petit, Zoffany, Sanderson, Lelièvre, GP & J Baker, … allemaal merken die we zelf ook in huis hebben. 
 
We wandelen van de Rive Droite naar de Rive Gauche, van de ene showroom naar de andere (ook hier zijn ze allemaal slechts op een boogscheut van elkaar verwijderd) en worden als graag geziene gasten verwelkomd. 
 
Naast de nieuwe collecties bieden de meeste huizen overheerlijke hapjes aan en nagenoeg overal komt er wat lekkers van onder de kurk. 
DEDAR in de Rue Bonaparte
Gisteren waren we alweer op pad en wel naar Flanders Expo in het kader van Intirio, de jaarlijkse vakbeurs in Gent. 
  
Uiteraard waren hier dezelfde trends waar te nemen. 
 
Kleur viert hoogtij en dat is trend één die we jullie zeker willen meegeven. Om mee te zijn hoef je gelukkig niet je hele interieur onder handen te nemen. Alle vrolijke kleuren van voorjaar en zomer 2012 (fuchsia, koraalrood, kobaltblauw, oranje, …) combineren uitstekend met neutrale tinten. Met enkele accessoires zoals kussens of een plaid, krijgt je interieur ongetwijfeld een verfrissende en verjongende boost!
 
Kleur mag weer!
Hier mooi geïllustreerd door DEDAR 
 
Weer kleur in je interieur
foto: Zimmer + Rohde 
collectie voorjaar 2012
Een andere opvallende nieuwigheid zagen we in een eigentijdse toepassing van 'vitrages'. Diverse huizen hebben prachtige transparante gordijnstoffen in hun gamma. Geen witte of roomwitte voiles meer maar wel vrolijke of sterke kleuren. Waar onze oma's de vitrage achter het sluitgordijn hingen, opteren we vandaag voor sluitgordijnen achter de vitrages. We kiezen een sobere gordijnstof én een voile in dezelfde tonen: heel sfeervol en luchtig! Vanaf volgende maand ook te zien in onze etalage. Je komt dan toch een kijkje nemen?
foto: Zimmer + Rohde 
collectie voorjaar 2012